5 interviewe fejl, der kan føre til at ansætte den forkerte Person

Fejl #1: Gå med strømmen

Uerfarne interviewere falde undertiden i fælden at lade interviewet bliver “fri form”, bruge forskellige mængder af tid på forskellige spørgsmål, basere opfølgende spørgsmål på på hvordan kandidaterne besvare. Dette kan resultere i en kandidat at tage kontrol over interviewet og fører, hvor han eller hun ønsker at gå, i stedet for hvor du kan få oplysninger du har brug for.

Løsning: Bede alle de samme spørgsmål. Forbered en liste på forhånd, baseret på de oplysninger du har brug for, og bruge det som en guide i hele interviewet. Stille enkelte spørgsmål på et separat ark papir og forberede et sæt til hver kandidat. Når du flytter gennem spørgsmålene, bruge de relevante ark for at gøre noter af svar og dine egne observationer og indtryk. Du kan variere opfølgende spørgsmål som nødvendigt, men holde dine noter på siden hovedspørgsmålet. Når du har fulgt denne struktur med alle kandidater, vil du være i stand til at sammenligne dem på grundlag af “æbler til æbler”.

Fejl #2: Forudsigelig spørgen

Jobansøgere have mange kilder til hjælp for samtaler, og det er let at lære acceptable svar til de standard spørgsmål. Det betyder selv den forkerte kandidat for din holdning kunne besvare spørgsmål på en måde, der narrer dig til at tro, han eller hun er en pasform.

Løsning: Stille kandidater spørgsmål, at tvinger dem til at uddybe deres svar, illustrerer deres tænkning samt deres holdninger og job kompetencer. Sådanne spørgsmål kan omfatte:

Hvis du kunne designe dit eget job, hvad ville det se ud?

Hvad er din favorit del af det arbejde, du gør nu? Hvorfor kan du lide det?

Stille spørgsmål som disse, og i stedet for praktiseres svar, som fortæller dig næsten intet, får du indsigt i hvem disse mennesker virkelig er.

Fejl #3: Hvidte jobbet

Hvis du har en kandidat foran dig, der synes at være et godt valg, ønsker du naturligvis vedkommende til at acceptere dit jobtilbud. Sommetider, dog, ved du jobbet har iboende udfordringer eller ulemper, og du kan være bange for at hvis du taler om disse ting du vil miste en god medarbejder. Problemet er, hvis du ansætter dem og de opdager negativer, selv, du kan godt tabe dem i den første uge!

Løsning: Være ærlige om udfordringer på jobbet eller i virksomheden. Watch for kandidater der omfavne og smage udfordringerne, og hvem der kan se ud over negativerne. Disse kan blive dit mest værdifulde medarbejdere.

Fejl #4: Ignorerer spørgsmålet om “fit”

Enhver organisation har en kultur. Det kommer fra en blanding af den branche du er i, i alderen mellem dem, der arbejder der, størrelsen af virksomheden, antallet af mennesker, den geografiske placering og mange andre faktorer. Men at kultur skaber sit eget arbejdsmiljø, og hvis medarbejdere ikke er komfortable med dette miljø eller fungerer ikke godt i det, passer de ikke””. Denne person vil aldrig være et aktiv for din virksomhed, og kan faktisk forlader meget hurtigt.

Løsning: Stille spørgsmål hvis svar vil demonstrere kandidatens personlighed og karakter, deres holdninger til arbejdspladsen. Et eksempel på denne type af spørgsmål kunne være: foretrækker du et struktureret miljø eller en mere løs, easy-going? Hvorfor?

Fejl #5: Udlejning en kandidat en større positiv blind du til negativer

Nogle gange en person kan have en fremragende positiv: arbejdet for din store konkurrent, deltog i et universitet med en track record af vellykkede kandidater eller bare kommer fra din hjemby. Hvis du også instinktivt enkelt, er det fristende at blive overdrevent påvirket af dette faktum, og ikke tilstrækkeligt opmærksomme på andre, der ikke er så attraktiv.

Løsning: Når du optager dine noter på hver kandidat (Se løsning til fejl #1), Sørg for at optage negativer samt positiver på de relevante sider. Når du gennemgår dine noter efter interviewet er slut, vil du være bedre at afveje fordele og ulemper upartisk.

Kandidater er ofte sofistikerede jobsøgende, der er klar til interview. For at undgå dyre leje fejl, leje interviewere skal være lige så forberedt på processen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *