Svindel: Hvordan til at identificere og undgå – listen over de mest kendte, herunder Ebay Scams

Telefon lotteri svindel: disse omfatter canadiske lotteri fidus og El Gordo spanske lotteri fidus, som bedragerisk bruger navnet på en ægte lotteri. Folk reagerer på en uopfordret mailing eller telefonopringning fortæller dem, de er ved at blive indgået en præmie-draw. De modtager et telefonopkald, lykønske dem på at vinde en stor gevinst i en national lotteri – men før de kan hævde deres gevinster, de skal sende penge til at betale skatter og sagsbehandlingsomkostninger. Præmien eksisterer ikke.

Præmie draw, konkurrencer og udenlandske lotteriet forsendelser: mange typiske svindel tage form af prisen trækker, lotterier eller regering udbetalinger. De fleste synes at være anmeldelse af en præmie i en oversøisk draw eller lotteri for administration eller registrering gebyrer.

Premium sats telefon nummer svindel: anmeldelse af post for en sejr i en sweepstakes eller en ferie tilbud indeholder instruktioner til at ringe en premium sats 090 nummer for at få din præmie.

Investering relateret svindel: en uanmodet telefonsamtale tilbyder mulighed for at investere i aktier, god vin, ædelstene eller andre snart-til-være sjældne råvarer. Disse investeringer ofte medfører meget høj risiko og kan være værd en meget mindre end du betaler. Aktier er noteret ikke på en fondsbørs, og du vil ikke kunne sælge dem let bagefter. ‘Solid’ værdifulde investeringer, såsom perle sten, er ofte siges at være gemt i hemmelige schweiziske bank hvælvinger, så du kan aldrig se dine investeringer.

Nigerianske advance fee svig: de mest kendt fidus. Et tilbud via brev, e-mail eller fax til at dele en stor sum penge til gengæld for ved hjælp af modtagerens bankkonto til at tillade overførsel af pengene ud af landet. Gerningsmændene vil enten bruge oplysningerne til at tømme deres offer bankkonto; eller overbevise ham eller hende at der er behov for penge op foran for at bestikke embedsmænd. Pyramidespil: tilbyder et afkast på en finansiel investering baseret på antallet af nye rekrutter til ordningen. Investorer er vildledt om de sandsynlige afkast som der ikke nok folk til at støtte ordningen på ubestemt tid – kun de personer, der har oprettet ordningen er købedygtig gøre nogen penge.

Matrix ordninger: fremmes via web sites, der tilbyder dyre hi-tech gadgets som gratis gaver til gengæld for at tilbringe £20 eller lignende på en lav værdi produkt som en mobiltelefon signal booster. Forbrugere, der køber produktet deltage en venteliste til at modtage deres gratis gave. Person i toppen af listen får deres gratis gave kun efter en foreskrevne antal – nogle gange så højt som 100 – nye medlemmer tilslutte sig. I virkeligheden, vil fleste af dem på listen aldrig modtage den dyre vare de forventer.

Kreditkort svindel: en anden advance gebyrsvindel, med oprindelse i Canada. Reklamer er dukket op i de lokale aviser tilbyder hurtige lån uanset kredithistorie. Forbrugere, der reagerer er fortalte deres lån har aftalt, men før pengene kan blive frigivet de skal betale et gebyr til at dække forsikringer. Når advance gebyr, forbrugeren hører aldrig fra firmaet igen og lånet vises aldrig.

Egenskaben investeringsordninger: potentielle investorer deltage i en gratis præsentation og er overtalt til at aflevere tusindvis af pounds til at tilmelde dig et kursus, der lover at lære dem hvordan man laver penge beskæftiger sig i ejendommen. Ordninger kan indebære mulighed for at købe ejendomme, som skal bygges på en rabat. En variation er et buy-til-lade ordningen hvor firmaer tilbyder kilde, renovere og administrere egenskaber, hævder godt afkast af lejeindtægten. I praksis er egenskaberne nær forladte og lejere ikkeeksisterende.

Arbejde-at-home og business lejlighed svindel: arbejder ofte ved reklame betalt arbejde fra hjemmet, men som kræver penge up-front til at betale for materialer; eller ved at kræve investeringer i en virksomhed med ringe eller ingen chance for succes.

EBay-svindel/PaypalBank svindel

1. du kan modtage en e-mail fra “din” bank eller paypal beder dig om at logge ind for at… (sige kontrollere noget) siden du er omdirigeret er faktisk en phishing-side og alle de oplysninger, herunder din konto passwords vil blive stjålet. IKKE nogensinde har tillid til alle e-mails som denne. Hvis du er i tvivl, ringe til din bank eller gå direkte til webstedet (f.eks. www.ebay.com) og inter dine kontooplysninger der.

2. EBay scams kan involvere mennesker forsøger at købe varer fra dig med postanvisning, hvor de betaler du med svigagtige bill. Du har sendt varerne, tænker din bank vil klare dette, men det ville ikke… Altid vente, indtil penge er ryddet af din bank, før du sender ting. Nogle gange bruger de deres egen rederi.

3. Ebay fidus, som også er populære indebærer at stjæle nogen elsese konto (ved hjælp af #1, osv.). Så post de en vare til salg til en pris du ikke kan modstå. Når du køber det, vil de bede dig om at betale, via postanvisning eller lignende service. De kan også oprette en falsk escrow service. Pas på.

Brug commone sans for hvert køb. Hvis det er for godt til at være sandt-IT IS. Ikke gratis ost i denne verden end nemlig jeres pets 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.